SILA turska serija – Opis i Glumci

Sila Serija sa prevodom - Sapunica - Telenovela

Sila (2006.) – Turska serija sa prevodom online

Sila je serija o mladoj djevojci Sili koju je vlastiti otac prodao bogatom biznismenu.

Ukupno sezona: 3
Ukupno epizoda: 79

Zemlja proizvodnje: Turska

Autor: Gül Oğuz
Scenarist: Muharrem Buhara

Uloge:

Cansu Dere (Sila Sönmez)

Cansu_Dere_ttSila je vesela i vedra djevojka koja živi u Istanbulu, sve dok joj na vrata ne pokucaju biološki otac i brat. Kako bi se spasila brata Sila se prisilno udaje za agu Borana, a od tada njezin život postaje pakao. Ona je djevojka koja voli strastveno, ali s još većim žarom može prezirati svoje neprijatelje.

Mehmet Akif Alakurt (Boran Genco)

Mehmet_Akif_Alakurt_tBoran je aga što znači vladar svog plemena. Boran je autoritaran muškarac koji unatoč  pritisku plemena zastupa liberalne ideje. Uvijek pronalazi ravnotežu između zastarjelih običaja i ideja modernog svijeta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja si je upravo zbog običaja oduzela život.

Boncuk Yılmaz (Narin)

Boncuk_Ylmaz_tNarin je Boranova sestra koja se potajice uda za Silinog brata Azada. Zbog toga život joj prema plemenskim običajima visi o koncu. Narin je blaga djevojka koja izuzetno cijeni svog agu i brata Borana.

Cemal Toktaş (Azad)

Cemal_Toktas_tAzad je nepromišljen i smatra da njegova sestra Sila ne zaslužuje bolji tretman. Sebičan je i ne pomišlja na svoje posljedice svoje djelovanja.

Devrim Saltoğlu (Cihan Genco)

Devrim_Saltoglu_tDžihan je Boranov bratić koji je oduvijek ljubomoran na svog agu. Stalno pronalazi načine kako bi umanjio njegovu vladavinu među plemenom. Splektaroš je i glavni pokretač svih problema u plemenu.

Zeynep Eronat (Bedar Sönmez)

Zeynep_Eronat_tBedar je Silina biološka majka koja poštuje običaje. Ona je blaga srca i voli svoju djecu.

Menderes Samancılar (Celil Sönmez)

Menderes_Samanclar_tDželil je Silin otac koji smatra da se običaji moraju poštovati. Slabije ne poštuje i smatra da mlađa kćerka nema pravo na obrazovanje zato što je žena.

Kartal Balaban (Emre)

Kartal_Balaban_tEmre nekadašnji Silin dečko koji će učiniti sve da Silu vrati u Istanbul. On je njezina osoba od povjerenja koja ne podnosi Borana te je njegov najljući protivnik.

Nova TV, od utorka, 01.01.2013. u 20.05

Sadržaj:

SILASilu je sudbina u dobi od tri godine otrgnula od doma i obitelji i odvela u Istambul. Iako su Silini korijeni na istoku, ona je odgojena u modernom zapadnom svijetu. Pojam ‘razmjena mladenaca’, s kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti mijenja tijek njezina života.

Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Sila u golemoj kući postaje zarobljenica nesmiljenih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za bijeg, no nije svjesna da je ono od čega zapravo pokušava pobjeći beznadna ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposjednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.

Sila cijeli svoj život odrasta u laži. Rekli su joj da joj je cijela obitelj mrtva, a ona je usvojena u obitelj koja joj je pružila mnogo ljubavi. Školovala se u najboljim školama i postala mlada djevojka koju svi obožavaju. Jednog se dana upoznaje s biološkom obitelji koju je smatrala pokojnom. Njezin pravi otac neočekivano se pojavi pred Silom i pod izlikom da joj je majka bolesna odvodi u Mardin. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Silin brat Azad pobjegao je s aginom mlađom sestrom Narin, pa je pleme dogovorilo razmjenu mladenaca da bi se izbjeglo prolijevanje krvi. Dok se Sila raduje što je upoznala svoju pravu obitelj, duboko je pogodi što ju je vlastita obitelj žrtvovala običajima. No ona se ne predaje i traži način da se silom izvuče iz te nemilosrdne zamke.

Radnja serije se događa u Mardinu, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Serija je u Turskoj bila popularnija od ‘Asi’ koja se prikazivala u isto vrijeme. Naslovnu ulogu tumači prelijepa Cansu Dere (Ezel). Muškog protagonista utjelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt.

eXTReMe Tracker